torstai 15. marraskuuta 2012

torsdags funderingar

Idag när jag trött och likt i en dvala steg in på bussen klockan 7 så kunde jag inte annat än att le. scenariot i en finländsk buss är helt enkelt fööör komiskt. jag hälsar vänligt till busschaffören, som ängsligt säger kiitos. Jag Vänder upp blicken och alla, precis alla människor sitter i sitt hörn längst vid fönstret och stirrar skräckslaget rakt framför sig. ingen säger ett ord, den enda kommunikationen  är medlidsamma blickar till någon bekant som uttrycker fasa och trötthet.... igen en alltför tidig väckning! liksom snälla rara människor. det är ett under att ni lever! ett privilegie att ni får sitta i en buss, med mätta magar efter morgonmålet och en varm rock runt omkring er. tänk vad lyckligt att alla har någonstans att fara, någon mening. ett jobb eller en skola.... skulle bara vilja skaka om alla tröga bussmänniskor och upplysa dem om att det enda de måste göra är att välja. (Reidars föreläsning i skolan var rät så upplysande...)! liksom man måste inte göra något som man inte vill- så kom ihåg kära ni att det är ett under att ni lever, att ni har en skola att åka till och att ni är älskade! just sayin´

min positiva buss attityd störtade ganska fort, då jag satte mig tillsammans med min polare på en av de kvarblivna lediga bänkparen, bara för att märka att man inte kan fly regnet in i en torr buss. det regnade inne i bussen ( på min plats naturligtvis ... ), utan att överdriva. ! jag kamouflerade mig med en bussgardin för att inte bli blöt , men känslan när man anlände till skolan var ganska moist anyways.

annat.... träffade min polare Maria på ett mysigt café och smaskade litet ( vad annat än att äta gör man egentligen tillsammans med sina vänner  ? ) ... konstaterade än en gång att helsingfors är mega mysigt och skattar mig lycklig som får gå där i skola.
Såg också på litet på "Magnus&Petskis sanningar" på psykologi timmen och blev sur av vilka skillnader som målats upp mellan män och kvinnor, fasader som borde rivas enligt mej. De utforskade reklamernas påverkan till oss och skillnaderna mellan "manliga" och "kvinnliga" produkter var likom wiiiiide. män ska tydligen ha "active", "energizing" och "fresh" stuff medan kvinnor ska vara sååå "relaxed" och pinka och skörbara. (det här handlade om kosmetik i detta fall...) HUJ, säger jag.

2 kommenttia:

  1. hade ni oxå reidar o tala i er skola? :D ja blev lite confused ibland, hängde int liksom med, men tyckte han annors va jätte bra!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Han ha föreläst 4ggr ti oss:D ganska awesome pointer har han kieltämättä;)

      Poista