keskiviikko 29. helmikuuta 2012

när man borde läsa på samhällslära prov.

rackaren.
bonjour! att komma tillbaks till skolan efter sportlovet va int helt så hemskt som jag hade tänkt mig, tack solen som gjort mornarna mycket ljusare coh trevligare! måndagen var kanske litet deprimerand eeftersom måndagar i regel är deprimernande, men de var helt okej för eftermiddagens ridturer med lillasystern var uppiggande( fast litet olovliga:P), Tisdagen var helt ok förutom att matematik provet gick uselt och jag kunde int alls psyykka mig till att klara av de.... men alla som ja ha prata me ha sagt att de gick uselt så va har nu ett matta prov för skillnad? idag har jag haft överlag en bra dag förutom att jag är himla störd på några tråkiga människor i min omgivning . efter skolan var det en snabbvisit på stallet, Ruby hade dressyrlektion på gång så ja kollade på när hon försökte få hästen att lyfta rätt galopp( stackars häst har int behövt tänka på sånt på länge, för på de stället som den bodde på förr så har den bara ridits i maaston. ni sku ha sett den då den första gången kom in på ridplanen. den höll på att dö i  hjärtattck. ), o läraren menar att vi ska på wannabee tävlingar i april. huhhuh, de kommer att bli tight schedule i så fall:)
haaahaa räkna just mitt medeltal o de va int 9,2 utan 9,3 ahh I like it, men en liten trög rella 8 ska jag minsann HÖJA eftersom jag har fått min ispiration back " vi ska bland annat diskutera och debattera om etniska frågor" <-- here I come. älskar att debattera :D!
Ha en bra vecka!

btw så e min saldo slut så texta inte, riiing (:::::

-Stella-

SMILE

torstai 23. helmikuuta 2012

oneyearsinceimetu

hallojhalloj! hittills har min sportlovsvecka bestått av ridning( en dressyrlektion med Oona o en hopplektion me Mosse på keravan ratsastuskoulu...osv), hästskötsel, sovning och så har jag hunnit umgås med några vänner oxå( endel är ju bortresta till skillnad från mig...) jag har

spenderat många av dom senaste sportloven i lappland, så litet lustigt känns det att vara hemma. förra året var jag på ylläs med ellubellu och ett antal andra filurer så det känns smått lamt att vara hemma... aa o idag har jag spenderat eftermiddagen på slalomskidorna i Talma. dagens challenge var att återuppliva Daniels så gott som obefintliga slalomkunskaper. det var lite krångligt till en början då skurken ville åka störtlopp hela tiden, men efter en liten stunda susade han ren ner för "stora" backarna med några svängar på vägen:) skulle ha farit till estland imorgon med koranderska klanen m.fl. men måst stanna hemma som ponnyvakt.... grr... :)

-Stella-







lauantai 18. helmikuuta 2012

Atla

halojhaloj! lördag var det visst igen och den här lördagen har jag faktiskt åstadkommit något b.la. skaffat sommarjobb ! min sniiikkiga plan : jag skaffar ett sommarjobb som är lagom långt borta hemifrån= jag behöver mopokort o mopo. så nu får jag antagligen mopo, hadde ren gett upp hoppet eftersom pappa tycker att de e för farlit( men han får nog själv ha en urfarlig prätkä som ja e livrädd för...) o att ja int kan köra mopo. vadåååh? såklart ja kan köra mopo. :I   eller int ennu, men snart... men  mönkijän bemästrar ja ju ren så de kan int vara så svårt...
 men usch vilken schock, jag hade tänkt lata mig hela sommaren o njuta av livet, men nu skrev ja under ett kontrakt på att  mitt sommarlov blir typ fjuttiga 3 veckor? what´s wrong with me? ja trodde att ja var lat:D huhhuh. men som tur blir man mycket piggare om somrarna så jag tänker minsann ta ut allt av den här sommaren, med eller utan jobb. OCH till mina vänner som kallar mig bortskämd. haaahaaa jag har ett sommarJOBB!

sen idag så anlände en ursöt liten filur och ställde livet upp och ner för Oona och Pekka. Atla heter den lille lurvige filuren och hon är lugn som en filbunke jämfört med dom två nervvraken som vi har. Pekkis blev genast kär i den här underbara damen (han glömde visst bort att han e kastrerad, va?) och blev smått mielenvikainen. han glömde bort att han är en normal liten häst och misstog sig vara en toppklass hopphäst. han hoppade (läs: kraschade) sönder porten ett antal gånger i sina förtvivlade försök att fånga Atlas uppmärksamhet. ett antal elchocker (dum häst) senare lugnade han ner sig till skillnad från hans syster Oona som antagligen fortfarande skriar i sin box så att stallet skakar. Oona blev hysterisk och började skria o gnyla så att de ekade långa vägar,  crazy horse. lille Atla var lugn hela tiden fast det var den som hade blivit förd till en  ny farlig plats...

                                                  se nu vilken sötnos:



den e så liten att man sku kunna hoppa på den anytime:) o eftersom den e en islandshäst e den luuurvig och trevlig att gosa med!


-Stella-

torstai 16. helmikuuta 2012

bonjour! den här veckan har det varit vändag, vinterbal o ennu imorgon röda dagen. vinterbalen for helt bra, några små saker störde mig, o mina fötter torde ha blivit amuperade om ja int sku ha tagi av mina killer-heels efter en stunds gående(som ja int kunde gå me så bra) .... men snygga va dom;)

27.2 öppnas ju yhteishaku juttun, vilket betyder att man borde veta vart man ska. jag vet ju nr1 men vet inte vad nr2 blir O: man borde ju bestämma sig  snart!

btw tänkte kanske spela den här på det eventuella kommande inträdesprovet, what do you think? lite lustig version men hitta int riktit nån bättre, o ja får int uppladdat videon från datorn vilket är litet crappy...








några bilder från igår:

jag och mariaaaahmed(hoppas d e ok att ja den här bilden hit dude?!...)
idag känner jag inte mig som en mört, vilket jag casually brukar. jag känner mig mer som en brax, eiku braxen e de väl. en bitter brax. ja e lite sur på mig själv. ja har ju typ någo fel; ibland kan ja prata me vem som helst sådärbara, men ibland går jag i lås o typ vågar int prata me nån lite mer främmande typ. dom andra blir plötsligt stora gäddor o ja e en liten fjuttig brax. en bitter brax. okej nu ska ja sluta skriva för jag åstadkommer helt tydligt bara fåniga fisk metaforer.

ikväll ska jag ennu: 
- leta fram alla röda kläder från skåpet
- läsa litet av en urbra bok
- sluta vara avundsjuk
- tänka litet på nån eventuell vårkonsers sång....
(kan man ens publicera ett såhär misslyckat inlägg...)

-Stella-

sunnuntai 12. helmikuuta 2012

vilkenavdom?

hejsvejs! de här veckoslutet har jag gått igenom om möjligt alla vettiga klädbutiker i hopp om att finna mig en vinterbalsklänning, men ingenting bra har ja hitta! int ens zara kunde hjälpa mig:O!! skor var det ända jag hittade, så jag får väl ta en av dom redan existerande klänningarna från klädskåpet då. tänkte från början ha en svart spetsklänning med röda strumpbyxor, svarta klackar o röda läppar, men e int helt säker mer.... för rött?
har två alternativ:
för rött?

för tråkigt?
 what do you think?
(lyckades nästan med att inte fånga allt skräp som ligger omkring i mitt rum. nästan.)
veckoslutets bokfångst
                                                                      - S t e l l a -

perjantai 10. helmikuuta 2012

detstårstillaimitthuvudjustnu.

sen när ja kan spela den där e ja nöjd.  :D 

den här veckan har jag spenderat all min energi på att överleva. två förhör,två prov, två piano timmar plus en teori timme, sångprov va de ju också, två ridlektioner och allmän hässäkkä. det här veckoslutet går åt att sova, åka in till stan och försöka bonga klänning och skor för vinterbalen, och spendera tid med ponyfriends. nästa vecka ett prov(crap, de måst ja också hinna läsa till...), vinterbal , röda dagen, o sen sportloooov som jag antadligen spenderar på stallet då en möjlig ny invånare anländer(tyvärr inte vår egna...), som såklart passar in i skimmel temat;)

tiistai 7. helmikuuta 2012

någrasmåobetydligabilder

kalaaaas

namnam(fast ja int egentligen äter skinka.)




de här gör våra hästar på fritiden.
några små bilder från veckoslutet. har en proppfull vecka på gång och är smått stressad. jag tycker synd om mej själv nästa höst när det är gymnasiet som gäller. ska nu läsa till fyssa o modda prov, kanske också göra engelska läxan.

sunnuntai 5. helmikuuta 2012

^^

hellou! har överlevt än ett veckoslut:) på fredagen var det först frysaihjäl med att gå till lotta eftersom bussen typ alrdig kom:O senare väntade vi på Jäke bussen men den kom inte hellerI:  nåååh vi slapp iaf till jäke och spenderade en kul chill kväll hos sarkku! på lördagen typ hela dagen var jag hos ponies och latade mig allmänt och på kvällen var det partaj som gällde;) nice kväll( har märkt att jag har en tendens att vara en av dom som tar hand om de kröhöm mer bortkomna människorna på partaj... :P)! idag var det väckning alltför tidigt av att någon hoppade på min mage(daniel känn dej träffad). sen var det kusinernas 7 och 8 års kalas, umgänge med ponies och kuntosali...
president val e de ju också ikväll, jag säger GO HAAVISTO! personligen skulle jag villa ha litet mer jämlikhet, humor och trevlighet till det här juntsamhället, och jag måst säga att som de ser ut nu så e ja int helt nöjd med den president som antagligen kommer att representera Finland i dom följande 6 åren. han stärker juntsamhället ännu mer enligt mej, bläääh.
ni sku ha fått skåda på några fina bilder ikväll, men ja glömde tyvärr kameran i stallet:O

nu skall jag öva på morgondagens två förhör!

-Stella-

torstai 2. helmikuuta 2012

jagbordestädamittrum












tjenare! skoldagen idag var riktit trevlig, början av dagen var bueno, men vid pianotimmen började allt verka miserabelt. jag blev mycket irriterad på mig själv eftersom jag spelade uselt (delvis för att mina fingrar var stelfrusna?)och mitt ena stycke e oinspirerande o svååårt:( sen stod jag ute o väntade på bussen, o när ja kom int ti famo så var två fingrar helt vitgråblåa av kyla, och när jag kom hem så stod jag i duschen i en halv timme. sen tinade mina fingrar och tår delvis upp. hästarna gjorde min miserabla fiilis lite bättre, me sina söta hörinä hälsningar. de e väldens bästa ljud att höra när man öppnar en stalldörr o hör två gnäggande läten som längtar efter dig(med andra ord : MATen som du ger dom). efter att jag kom hem från stallet kom jag fram till att mina syskon e helt hopplösa( korrektion: kom för miljonte gången fram till att mina syskon e helt hopplösa). förutom delvis min bror som e rätt så smart för att vara sju år. den tanken sprack när han började springa runt huset gallskrikande för att han hade ett sår som blödde kanske två droppar blod. han e alltså rädd för allt som har med inälvor o blod att göra( vilket jag tycker är ett av dom intressantaste sakerna som finns....)!
jag har också spenderat min dag med onödiga saker som att vara avundsjuk på vissa människor, grubblat över en viss människa och funderat på någon som jag ren borde ha glömt.jag misstänker med andra ord att mina hjärnceller( eller kanske samma i singularis, så dum känner jag mig...) tar allvarlig skada av denna kyla och gör mig till en dålig människa. ge mig sommar:) 
jag är oroad över ett eventuellt inträdesprov som sker först om nästan3månader. jag har redan drömt om att jag på något sätt misslyckas ett flertal gånger.

ursäkta att jag känner mig som en mört just nu.

-Stella-

nu ska jag lyssna på lite mer Debussy och på så sätt få lite positivitet in i min hjärna! LYSSNA på Debussy, han e best<3

BTW: e de NÅN som läser min blogg? just casually wondering u know...

keskiviikko 1. helmikuuta 2012

denförstafebruaritvåtusentolv

bonjour! hade ett trevligt veckoslut i alperna, mycket slalomåkning på två dagar= benen sjuka... backarna var ju litet större än dom backarna jag är vana vid( typ ylläs o talma), röda backarna var more than enough för den här gången;) de blev mest offpist, de e jätte kiva, men vissa backar var så svåra att om ja sku ha åkt (läs= störtat) nerför dom, så sku de nog ha blivit WANTED!Stella - Dead or alive-.
mitt sociala liv på alperna bestod av pappa och hans svenska bisness kompisar, lite för ekonomiskt inriktade samtal ibland, jag fick nicka o le o leka att jag förstod va dom pratade om(jag kände mig smått outsider när dom alla läste email på blackberryn, textade me iphonen o surfade på ipaden på samma gång.)! :)
jag åt MMMMycket under veckoslutet: fondue, chokladcroissanter, vanliga croissanter, glass(namnam) och allt möjligt säkert mycket hälsosamt. på måndagen hade pappa jobbmöte(me svenskar o britter o alla möjliga banktyper) hela förmiddan(haha, ja fick vara på spa då. klagar inte.   förutom att den där spa tanten(Sylvie?) massera mitt ansikte o de kom olja i mitt hår o de blev jätteflotit. men annors rekommenderar ja starkt...) o sen fick ja fara me dom på lunch .jag Älskar britternas humor. jag kom fram till att jag absolut föddes till fel land.....egentligen har jag kanske alltid vetat det!
från resan köpte jag mig en ny väska från longchamp, som jag diggar starkt:D  och ett läppstift(RÖTT)... så mycket annat köpte jag väl inte eftersom Megéves prisklasser var ganska ^höööögt uppe i molnen. för att int tala om schweiz, huhhhu. jag köpte en saft o en banan för 6,3 euro. o de va ganska billit för att vara schweiz.
bilder får ni se när jag hittat sladden till lilla kameran och fått in bilderna till datorn.
idag har jag b.la. gjort tvål, planerat vinterbal och varit i källaren. jag, sarkku o lotta va ti control o åt pizza, pröva: jauheliha, sipuli, ananas o mozzarella pizza, best eveeer:)

frys inte ihjäl!

-Stella-